Who we are

Η ΕΥΠΡΑΓΙΑ  είναι μια Αστική  μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία Ιδρύθηκε και στελεχώνεται από ανθρώπους  με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στους Τομείς της Εκπαίδευσης του Αθλητισμού του Πολιτισμού και της Τεχνολογίας. Στόχος μας είναι η  ανάπτυξη Εθνικών και Διεθνών συνεργασιών και η συμμετοχή σε δίκτυα Εκπαίδευσης ,Πολιτισμού, Λαογραφίας, Τοπικής Ανάπτυξης, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Αθλητισμού.

Σχεδιάζουμε  ,μελετάμε και υλοποιούμε έργα υποδομής που συμβάλλουν στην άσκηση δραστηριοτήτων αθλητικής ανάπτυξης. Οργανώνουμε και  υλοποιούμε προγράμματα  αθλητικών camp, κατασκηνώσεων και αθλητικών ακαδημιών, όλων των αθλημάτων. Αναπτύσσουμε  και υποστηρίζουμε δράσεις αθλητισμού για ΑΜΕΑ και κοινωνικές ευαίσθητες ομάδες  υποστηρίζοντας Επιμορφωτικά Σεμινάρια σχετικά με τον Αθλητισμό. 

Ευαισθητοποιούμε  τους  πολίτες σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας, χρήσης ΑΠΕ, καταναλωτικών συνηθειών, διατροφής, υγείας, κυκλοφοριακής αγωγής.

Εκπονούμε  και εφαρμόζουμε  προγράμματα  έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη των Τοπικών  Περιοχών με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Συμβάλουμε στα πλαίσια της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, στο Σχεδιασμός και την Εφαρμογή Προγραμμάτων και πρωτοβουλιών με την  συμμετοχή μας σε προγράμματα και δράσεις για την  ένταξη αθίγγανων, παλιννοστούντων ομογενών, μεταναστών και προσφύγων και εν γένει πολιτών και κοινωνικών ομάδων που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό στην κοινωνική,  οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Μετέχουμε σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και  κοινωνική φροντίδα της βρεφικής ,της παιδικής και της τρίτης ηλικίας καθώς επίσης και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Αναπτύσσουμε  την λαογραφική έρευνα και υποστηρίζουμε δράσεις  προβολής της λαϊκής παράδοσης και τέχνης

About Us

Eupragia Non Profit Civil Organisation
George Douskos

Georgios Ntouskos

Founder - Administrator

Γεννήθηκε το 1975. Είναι ο Ιδρυτής και Διαχειριστής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την Επωνυμία ‘’ΕΥΠΡΑΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ’’.

Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑ Αθηνών και εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Υπ. Παιδείας.

Είναι πιστοποιημένος με το QualifiedTeacherStatus (QTS) από το Αγγλικό Κράτος , είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Msc) και Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών (PhD).

Πολύ έμπειρος Μάνατζερ στην Διαχείριση Μεγάλων Αθλητικών Γεγονότων καθώς υπήρξε   Προϊστάμενος Αγωνιστικών Χώρων 11Χ11 στους Special Olympics World SummerGames ATHENS 2011 καθώς επίσης Προϊστάμενος Εξυπηρέτησης Θεατών στο Ο.Α.Κ.Α στους Olympic – ParalympicGamesAthens 2004.

 Έχει συμμετοχή στην Οργάνωση και Διοίκηση Προγραμμάτων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού σε Δημοτικές Αθλητικές Επιχειρήσεις.

Ασχολείται με την προπονητική σε ομάδες Ακαδημιών Υψηλού Επιπέδου και είναι κάτοχος Διπλώματος Προπονητικής UEFA Β.

Πιστοποιημένος με Advanced Trainer Education από το Erasmus+ Sport Programme OUTDOOR AGAINST CANCER OAC το οποίο έλαβε χώρα στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο.

Πιστοποιημένος από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης στο επιμορφωτικό πρόγραμμα “Δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού ως Μέσο Προσέγγισης και Κοινωνικής  (ΕΠΑΝ)ΕΝΤΑΞΗΣ  των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων’’

Συμμετέχει  στο Πρόγραμμα Σπουδών Διά Βίου Μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης   μετίτλο «Τουρισμός με έμφαση στον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό: εκπαιδευτικά εργαλεία και εφαρμογές στην ψηφιακή εποχή για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη»

Ως αθλητής με την Εθνική Ελληνική Ομάδα Νέων Ποδοσφαίρου το 1991 κατέκτησε την 3ηΠανευρωπαϊκή θέση στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ελβετία.

Ioanna Koliakoudaki

Trainer

Η Ιωάννα Κολιακουδάκη (YAI 750H/ ERYT 500H)  με DNA από πατέρα πρωταθλητή και μητέρα λάτρη του κλασικού αθλητισμού, ακολούθησε απλά το φυσικό της ταλέντο. Ασχολήθηκε από μικρή με τη ρυθμική γυμναστική, το στίβο, το μπάσκετ, το σύγχρονο μπαλέτο και όπως ήταν αναμενόμενο οι σπουδές της συνεχίστηκαν στον τομέα της φυσικής αγωγής.

Από το 1999 εργάζεται ως personal trainer, group trainer και συνεργάστηκε με μεγάλα γυμναστήρια της Αθήνας και του Πειραιά. Συμμετείχε στη δημιουργική ομάδα προ- χορογραφημένων προγραμμάτων των Universal Studios μαζί και με άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα συνέδρια Fitness & Aerobic στην Ελλάδα.

 

Από το 2005 ασχολείται αποκλειστικά με τη Yoga και το Pilates.

Έκανε την εκπαίδευσή της στο σύστημα Pilates κάτω από την παρακολούθηση της Elaine Mary Dutton και παράλληλα παρακολούθησε και παρακολουθεί σεμινάρια αξιόλογων δασκάλων, όπως ο RaelIsacowitz και Alan Herdman ενώ είναι και απόφοιτη της MK Pilates με εισηγητές τον MichaelKing και Malcolm Muirhead.

Ύστερα από συνεχή ταξίδια στην Ινδία για παρακολούθηση μαθημάτων από σημαντικούς δάσκαλους της Yoga απέκτησε τον παγκόσμια αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών Yoga : “International Vasishta Yoga Research Foundation (250 hours)” με δάσκαλο τον Saji.P.K. Παράλληλα είναι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga Works (500 hours) με δασκάλα, τη μοναδική στον ελλαδικό χώρο Άννα Ζώρζου (Yoga Works Teacher Trainer ERYT 500 – RYT 500 ).

 

Συνολικά έχει πιστοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό της Ινδίας, “Yoga Alliance Ιnternational (india)’ ως “Master Yoga and Meditation Teacher (750 hours)”.

Το 2018 παρακολουθεί το Yin Yoga Teacher Training module 1 με την Μπέττυ Παπαδοπούλου.

 

Η εκπαίδευση και στο κομμάτι της Yoga δεν σταματά πότε, γι’ αυτό σημαντικοί δάσκαλοι μέσα από τα σεμινάριά τους βάζουν το λιθαράκι τους στην προσωπική της ταυτότητα όπως οι : Βούλα Μπόλου Iyengar Yoga Certified Teacher (Junior Intermediate Level III), Biff Mithoefer Yin Yoga Teacher, Pau Castellsague Acro Yoga Teacher, Tim Feldman Ashtanga Yoga Teacher, David Swenson Ashtanga Yoga Teacher, Joan Marie Hyman Yoga Works Teacher, Francoise Freedman Well Woman Yoga Teacher και δε σταματά εδώ.

 

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Kids Yoga, Prenatal Yoga, Aerial Yoga, Ushui Reiki, Hotstones Therapy, Σουηδικό μασάζ, Σωματοψυχοπαιδαγωγική από πιστοποιημένους φορείς.

 

“Τα μαθήματά της είναι εμπνευσμένα με αγάπη απ’ όλους του δασκάλους της και είναι βασισμένα στη ροή, στην ασφάλεια, στην ευθυγράμμιση και στην χαρά”.

 

Παράλληλα, είναι BrandAmbassador της Russel Athletic στην Ελλάδα και μόνιμη συνεργάτης στον τομέα γυμναστικής στο γυναικείο portal της Τζένης Μπαλατσινού.

 

Επίσης, είναι βασική συνεργάτης Yoga στις κοινότητες Yoga In Crete (www.yogaincrete.com), Seaside Yoga Greece (www.seasideyoga.gr) & Gong Bath Greece (www.gongbath.gr) και έχει διοργανώσει πολλά Yoga Retreats & Workshops.

 

Σε συνεργασία με την Yoga First Academy και τον Παναγιώτη Κοντογιώργο τρέχουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Vinyasa Flow Yoga Teacher Training 200h & 300h.

 

Τα τελευταία 8 χρόνια είναι η ιδιοκτήτρια του κέντρου Yoga Pilates “The Tree of Life Center” (www.thetreeoflife.gr) στην περιοχή του Μοσχάτου στην Αθήνα.

Παράλληλα είναι συνιδιοκτήτρια του Yoga First Studio στα Χανιά.

 

Eleni Gastouniotou

Psychologist & Primary School Teacher

Η Ελένη είναι ένα νέο άτομο με ισχυρή μόρφωση και ενεργητική προσωπικότητα.

Έχει ολοκληρώσει, με άριστα και διακρίσεις, τις σπουδές της στους τομείς της Ψυχολογίας και της Εκπαίδευσης (Πτυχία στην Ψυχολογία – Άριστα: 9,24/10 και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης – Άριστα: 9,94/10) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ψυχολογίας (MSc) με κατεύθυνση  τη Θετική Ψυχολογία (Άριστα: 9,45/10) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Αθήνα) και μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στη Λογοθεραπεία – Συμβουλευτική (Άριστα: 9,71/10) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει αποκτήσει εμπειρία εργαζόμενη σε διάφορες θέσεις που σχετίζονται με την ψυχολογία και την εκπαίδευση. Η Ελένη εργάζεται σε δημόσια δημοτικά σχολεία από το 2017 διδάσκοντας και υποστηρίζοντας παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, παιδιά με ΔΕΠΥ ή/και άλλες συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες, παρέχοντας συμβουλευτική στους γονείς. Από το 2021 είναι δασκάλα σε ένα δημοτικό σχολείο στην Άνδρο.

Η Ελένη εργάζεται επίσης ως ψυχολόγος στο 10306, την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας.

Έχει κάνει πρακτική σε διάφορες θέσεις και οργανισμούς, όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου (ψυχιατρική κλινική), τη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί ΣπύροςΔοξιάδης, το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών(SchoolEuropaeaBrussels III), συμμετέχοντας στη διεπιστημονική ομάδα, παρέχοντας υποστήριξη ή/και ψυχολογική θεραπεία.

Η Ελένη ενδιαφέρεται για το Mindfullness και είναι κάτοχος της πιστοποίησης: Mindfulness-BasedStressReduction.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Οι δεξιότητες της Ελένης έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, τις παρουσιάσεις, καθώς και την έρευνα και τη συγγραφή. Έχει συμμετάσχει σε εκδόσεις με το έργο της:

  • Θετική Θεραπεία Οικογένειας, το μοντέλο των ConoleyC. W. &ConoleyJ. C. Στο A. Σταλίκας, Β. Γιωτσίδι, &E. Καρακασίδου (Επιμ.), Κατακτώντας την ευημερία: Θετικές παρεμβάσεις, τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις. Εκδόσεις Τόπος, 2020.
  • Οικοδομώντας θετικές σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών: Παρέμβαση θετικής ψυχολογίας, πιλοτική έρευνα (υπό δημοσίευση)
Chris Fotakis

Chris Fotakis

IT Consultant

Γεννήθηκε το 1974. Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής (MSc Eng). Εργάζεται από το 1995 ως σύμβουλος πληροφοριακών συστημάτων και έχει συμμετάσχει σε πλήθος πληροφοριακών έργων.

Our Partners

Friends and Partners